Treceți la conținutul principal

Start înscrierilor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022


Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță perioada și procedura de înscriere la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022.

În conformitate cu Ordinul MEC nr. 1700/2021 cu privire la organizarea olimpiadelor și concursurilor republicane în anul de studii 2021-2022, cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (în continuare Concursul) se va desfășura, în format online, în perioada 25 – 27 februarie 2022.

Înscrierea la Concurs se realizează în perioada 04 ianuarie – 04 februarie, prin completarea, de către profesorul coordonator al proiectului, a Formularului online, disponibil pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (www.ance.gov.md).

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizat conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222/2020 și a Regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul MEC nr. 1697/2021.

Concursul este destinat elevilor claselor VII – XII care, având ca îndrumător un cadru didactic sau un cercetător științific, au elaborat un proiect (o invenție sau o cercetare) care se încadrează în una din următoarele categorii tematice:

I. Științe (Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Managementul mediului și al ecosistemelor, Matematică sau pe domeniile interdisciplinare ale științelor enumerate);

II. Științe aplicate (Inginerie mecanică, Energetică și termotehnică, Electrotehnică și electronică, Echipamente și tehnologii de măsurare sau monitorizare, Reciclare, Economie);

III. Tehnologia informației (Știința calculatoarelor, Algoritmi, Programare, Inteligență artificială, Navigare și comunicare, Aplicații software).

Elevii pot participa la Concurs atât cu proiecte individuale, cât și cu proiecte elaborate în echipă. Echipa poate fi compusă din cel mult 2 elevi. Fiecare elev/echipă poate participa la concurs cu un singur proiect asupra căruia a lucrat pe parcursul anului 2021. Proiectele pot fi prezentate ca exponat și/sau poster (informații și recomandări cu referire la conținutul și prezentarea proiectelor pot fi găsite în Anexa la Regulamentul de organizare și desfășurare a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” disponibil pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (https://ance.gov.md/ Documente normative // Metodologii și Regulamente).

Proiectele pot fi prezentate în limbile română, rusă sau engleză.

Fiecare elev/echipă va prezenta proiectul timp de cel mult 10 minute în prezența membrilor comisiei de jurizare. Punctajul maxim oferit de fiecare membru al juriului este de 100 puncte, împărțite astfel:

1) Aplicabilitate și beneficiul economic (se acordă maximum 30 de puncte);

2) Abordarea creativă a proiectului (se acordă maximum 20 de puncte);

3) Abordarea științifică a tematicii proiectului (se acordă maximum 20 de puncte);

4) Complexitatea studiului realizat (se acordă maximum 10 puncte);

5) Actualitatea/elemente de noutate a temei (se acordă maximum 10 puncte);

6) Claritatea prezentării proiectului (se acordă maximum 10 puncte).

 


Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII
Premianții Concursului Național de Științe și Inginerie „MoldSEF”, ediția a IX-a În perioada 18 - 19 martie 2021 s-a desfășurat, în format online, Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a IX-a. Evenimentul are ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești. La ediția din acest an a Concursului au fost înscrise 36 de proiecte elaborate de 58 de elevi, ghidați de 29 de profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din 12 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 15 au fost la categoria Științe și Matematică, 14 la categoria Științe Aplicate și 7 la categoria Tehnologia Informației. Criteriile de evaluare pentru proiectele participante sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualita