Treceți la conținutul principal

Premianții Concursului Național de Științe și Inginerie „MoldSEF”, ediția a IX-a

În perioada 18 - 19 martie 2021 s-a desfășurat, în format online, Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a IX-a.

Evenimentul are ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești.

La ediția din acest an a Concursului au fost înscrise 36 de proiecte elaborate de 58 de elevi, ghidați de 29 de profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din 12 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 15 au fost la categoria Științe și Matematică, 14 la categoria Științe Aplicate și 7 la categoria Tehnologia Informației.

Criteriile de evaluare pentru proiectele participante sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării. Ținând cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 26 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a concursului.

Premianții etapei naționale a concursului sunt din instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălţi, Briceni, Chişinău, Drochia, Făleşti, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Orhei, Ungheni.

Totodată, proiectele propuse pentru participare la Concursul Internațional de Științe și Inginerie pentru elevi „ISEF” din acest an, care se va desfășura în luna mai, în format online, sunt: „Valorificarea potențialului antiviral din pelin (Artemisiaabsinthium L.) pentru prepararea spray-ului „HOPE” cu spectru larg de acțiune” elaborat de Prepeliță Mihaela și Vrabie Marius, elevi ai clasei a XII-a în cadrul Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Ungheni și „Supplementing low-researched sparse-data domains with non-traditional data using Machine Learning (algorithms)” elaborat de Vizitiv Ana, elevă în clasa a XI-a, Liceul „Da Vinci” din Chișinău și Griza Mădălina, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău.

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” este organizat anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC, cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Lista premianților la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ediția a IX-a, poate fi accesată aici.

Postări populare de pe acest blog

Start înscrierilor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță perioada și procedura de înscriere la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022. În conformitate cu  Ordinul MEC nr. 1700/2021  cu privire la organizarea olimpiadelor și concursurilor republicane în anul de studii 2021-2022 , cea de-a X-a ediție a  Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”  (în continuare Concursul) se va desfășura, în format online, în perioada  25 – 27 februarie 2022 . Înscrierea la Concurs se realizează în perioada  04 ianuarie – 04 februarie , prin completarea, de către profesorul coordonator al proiectului, a  Formularului online , disponibil pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ). Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”  (Moldova Science and Engineering Fair)  este organizat conform prevederilor  Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare  aprobat prin ordinul MECC

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII