Treceți la conținutul principal

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2020


MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA
AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE
Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe
și Inginerie „Mold SEF” 2020
Cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată în conformitate cu Regulamentul Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul Ministerului Educației nr. 74 din 13.02.2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html).
Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor a IX-a – XII-a care, având ca îndrumător un cadru didactic sau cercetător științific, au elaborat un proiect (o invenție sau o cercetare) care se încadrează în una din următoarele categorii tematice:
I.                    Științe (Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Managementul mediului și al ecosistemelor, Matematică sau pe domeniile interdisciplinare ale științelor enumerate);
II.                 Științe aplicate (Inginerie mecanică, Energetică și termotehnică, Electrotehnică și electronică, Echipamente și tehnologii de măsurare sau monitorizare, Reciclare, Economie);
III.              Tehnologia informației (Știința calculatoarelor, Algoritmi, Programare, Inteligență artificială, Navigare și comunicare, Aplicații software).
Elevii pot participa la concurs atât cu proiecte individuale, cât și cu proiecte elaborate în echipă. Echipa poate fi compusă din cel mult 2 elevi. Fiecare elev/echipă poate participa la concurs cu un singur proiect asupra căruia a lucrat pe parcursul anului 2019. Proiectele pot fi prezentate ca exponat și/sau poster (informații și recomandări cu referire la conținutul și prezentarea proiectelor pot fi găsite la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html). Proiectele pot fi prezentate în limbile română, rusă sau engleză.
Fiecare elev/echipă va prezenta proiectul său timp de cel mult 10 minute în prezența membrilor comisiei de jurizare. Punctajul maxim oferit de fiecare membru al juriului este de 100 puncte, împărțite astfel:
Nr.
Criteriul
Punctaj maxim
1.
Aplicabilitatea și beneficiul economic
30 puncte
2.
Abordarea creativă (a ipotezelor, a procesului de cercetare/studiu etc.)
20 puncte
3.
Abordarea științifică a tematicii proiectului
20 puncte
4.
Complexitatea studiului realizat, rigurozitatea
10 puncte
5.
Actualitatea/noutatea temei
10 puncte
6.
Claritatea prezentării (vizuală și orală)
10 puncte
Concursul Internațional ISEF 2020 (https://student.societyforscience.org/), se va desfășura în SUA, în luna mai 2020. Criteriile de bază în selectarea proiectelor pentru participare la etapa internațională sunt: aplicabilitatea în viața economică/socială, elementul de noutate al proiectului, abilitatea de prezentare a proiectului în limba engleză.
Concursul „Mold SEF” 2020 se va desfășura în perioada 14 - 16 februarie 2020. Pentru participare la concurs este necesară înscrierea prealabilă, în perioada 13 ianuarie – 03 februarie, prin completarea Formularului online: https://forms.gle/pA4qiJozSTnHKeRY8.
Totodată, Formularul va putea fi accesat și de pe site-ul www.aee.edu.md sau www.isef.ict.md. Formularul se completează de profesorul coordonator.
După finalizarea perioadei de înscriere la concurs, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va efectua demersurile necesare către Organele locale de specialitate în domeniul învățământului/ instituțiile de învățământ pentru a asigura delegarea elevilor și profesorilor pentru participare la concurs.

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII

„Mold SEF” 2021 - prelungirea termenului de înscriere

  Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță despre prelungirea termenului de înscriere a proiectelor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ediția a IX-a, până la data de 31 ianuarie 2021. Amintim că Formularul de înscriere la concurs poate fi accesat la adresa: https://forms.gle/SKW2Qbt68zFPBJmj6 Regulamentul și alte informații relevante pot fi găsite atât pe site-ul oficial al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ), cât   și pe site-ul Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ( www.isef.ict.md ).

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019

În perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, s-a desfășurat Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a. Concursul este organizat anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Compania Intel, cu susținerea semnificativă a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”. La ediția din acest an a Concursului, au fost înscrise 72 de proiecte care au fost elaborate de 114 elevi, fiind ghidați de 50 de profesori coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Chișinău, Criuleni, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Ocnița, Orhei, Soroca, Telenești, UTA Găgăuzia. Din numărul total de proie