Treceți la conținutul principal

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019


În perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, s-a desfășurat Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a. Concursul este organizat anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Compania Intel, cu susținerea semnificativă a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”.
La ediția din acest an a Concursului, au fost înscrise 72 de proiecte care au fost elaborate de 114 elevi, fiind ghidați de 50 de profesori coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Chișinău, Criuleni, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Ocnița, Orhei, Soroca, Telenești, UTA Găgăuzia.
Din numărul total de proiecte înscrise în concurs, 21 au fost la categoria Științe și Matematică, 36 la categoria Științe Aplicate și 15 la categoria Tehnologia Informației.
Deținătorii diplomelor de gradul I, II, III și Mențiune, au primit premii bănești și cadouri oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.
Criteriile de evaluare pentru proiectele înscrise în concurs sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării. Ținând cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 26 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a concursului.
Astfel, proiectele propuse pentru participare la Concursul Internațional de Științe și Inginerie pentru elevi „Intel ISEF” din acest an, care se va desfășura în Phoenix, Arizona, în perioada 12 – 17 mai 2019, sunt:
1.    „Жизнь без отходов - вторая жизнь картофеля” elaborat de elevii Proseanchina Olga și Adamco Alexei, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălţi, conducător - Gorobeț Ludmila.
2.    „Natural alternative to synttetic drugs - Juglone-Sodium Alginate Binary Systems” elaborat de elevii Martin Catarina-Severina și Zdrobãu Anastasia, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău, conducător - Özer Ilker.

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII

„Mold SEF” 2021 - prelungirea termenului de înscriere

  Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță despre prelungirea termenului de înscriere a proiectelor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ediția a IX-a, până la data de 31 ianuarie 2021. Amintim că Formularul de înscriere la concurs poate fi accesat la adresa: https://forms.gle/SKW2Qbt68zFPBJmj6 Regulamentul și alte informații relevante pot fi găsite atât pe site-ul oficial al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ), cât   și pe site-ul Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ( www.isef.ict.md ).