Treceți la conținutul principal

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA
AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE
Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF” 2019
Concursul Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF” 2019 este organizat în conformitate cu Regulamentul Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), aprobat prin ordinul Ministerului Educației nr. 74 din 13.02.2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html).
Concursul ”Mold SEF” este destinat elevilor claselor a IX-a – XII-a care, având ca îndrumător un cadru didactic, cercetător științific, au elaborat un proiect (o invenție sau o cercetare) care se încadrează în una din următoarele categorii tematice:
I. Științe (Chimie, Biologie, Geografie, Fizică, Managementul mediului și al ecosistemelor, Matematică sau pe domeniile interdisciplinare ale științelor enumerate);
II. Științe aplicate (Inginerie mecanică, Energetică și termotehnică, Electrotehnică și electronică, Echipamente și tehnologii de măsurare sau monitorizare, Reciclare, Economie);
III. Tehnologia informației (Știința calculatoarelor, Algoritmi, Programare, Inteligență artificială, Navigare și comunicare, Aplicații software).
Elevii pot participa la concurs atât cu proiecte individuale, cât și cu proiecte elaborate în echipă. Echipa poate fi compusă din cel mult 2 elevi. Fiecare elev/echipă poate participa la concurs cu un singur proiect asupra căruia a lucrat pe parcursul anului 2018. Proiectele pot fi prezentate ca exponat și/sau poster (informații și recomandări cu referire la conținutul și prezentarea proiectelor pot fi găsite la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html). Proiectele pot fi prezentate în limbile română, rusă  sau engleză.
Fiecare elev/echipă va prezenta proiectul său timp de cel mult 10 minute membrilor comisiei de jurizare. Punctajul maxim oferit de fiecare membru al juriului este de 100 puncte, împărțite astfel:
Nr.
Criteriul
Punctaj maxim
1.
Aplicabilitatea și beneficiul economic
30 puncte
2.
Abordarea creativă (a ipotezelor, a procesului de cercetare/studiu etc.)
20 puncte
3.
Abordarea științifică a tematicii proiectului
20 puncte
4.
Complexitatea studiului realizat, rigurozitatea
10 puncte
5.
Actualitatea/noutatea temei
10 puncte
6.
Claritatea prezentării (vizuală și orală)
10 puncte
Totodată, comisia de jurizare, în urma unei selecții a finaliștilor, poate desemna până la 3 proiecte pentru participare la Concursul Internațional Intel ISEF 2019 (https://student.societyforscience.org/), care se va desfășura în SUA, în luna mai 2019. Criteriile de bază în selectarea proiectelor pentru participare la etapa internațională sunt: aplicabilitatea în viața economică/socială, elementul de noutate al proiectului, abilitatea de prezentare a proiectului în limba engleză.    
Concursul ”Mold SEF” 2019 se va desfășura în luna februarie 2019. Pentru participare la concurs este necesară înscrierea prealabilă, în perioada 20 decembrie – 20 ianuarie, prin completarea Formularului online accesând link-ul: https://goo.gl/forms/Gcx7RkCFMCDNLxL93. Totodată, Formularul va putea fi accesat și de pe site-ul www.aee.edu.md sau www.isef.ict.md. Formularul se completează de profesorul coordonator.
După finalizarea perioadei de înscriere la concurs, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va efectua demersurile necesare către Organele locale de specialitate în domeniul învățământului/ instituțiile de învățământ pentru a asigura delegarea elevilor și profesorilor pentru participare la concurs.

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie pentru elevi "Mold SEF" 2018

Dragi elevi și profesori! 
Vă comunicăm că ediția a VI-a a Concursului Național de Științe și Inginerie pentru elevi "Mold SEF" va avea loc în perioada 16-18 februarie 2018, în incinta LT "M. Marinciuc" din m. Chișinău. 
Pentru participare, Vă rugăm să completați până la data de 11 februarie 2018, formularul de participare și să expediați rezumatele proiectelor. 
Formularul de participare poate fi accesat aici.

Rezumatul proiectului va fi expediat la adresa moldsef@gmail.com. 
Vă așteptăm cu drag!

Programul Concursului Național de Științe și Inginerie "MOLD SEF" , ediția a VI-a.

PROGRAMUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE ŞTIINŢE ŞI INGINERIE „MOLD SEF”, EDIŢIA a VI-a,  16-18 februarie 2018
Locul desfăşurării: Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, str. Ion Pelivan 30/2, mun. Chişinău

Ora Activităţi preconizate Locul desfăşurării Vineri, 16 februarie 12.00 – 21.00 Cazarea participanţilor. Primirea camerelor de hotel. Hotelul “Zarea”, str. Anton Pann, 4 14.00 – 15.00 Înregistrarea participanților. Liceul Teoretic cu Profil Real “Mihai Marinciuc”, hol, etajul1

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF”, ediția a V-a

Ca rezultat al desfășurării Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF”, ediția a V-a, comisia de jurizare a înaintat proiectele elevilor Elena Tighineanu și Nadejda Hîncu, Ion Cerempei, Sandu Chirița și Igor Moscaleț să reprezinte Republica Moldova la Concursul Internaţional de Știinţe şi Inginerie pentru elevi ”INTEL ISEF 2017”, care va avea loc în perioada 14-19 mai, în Los Angeles, SUA. Cele 3 proiecte au obținut punctatul maxim în categoria la care au concurat, fiind desemnate deținătoarele locului I la ”Mold SEF 2017”.
Elena Tighineanu și Nadejda Hîncu, eleve la Liceul Teoretic ”Orizont” din mun. Chișinău, au prezentat la ”Mold SEF 2017” un amestec de juglonă care are proprietăți îmbunătățite – solubilitate mai mare, biodisponibilitate mai ridicată, stabilitate, alte beneficii de manipulare a materialelor. Utilizat într-un anumit raport, amestecul propus de cele două tinere s-a dovedit a fi mai eficient decât amestecul pur de juglonă, folosit pe scară largă în medicin…