Treceți la conținutul principal

Câștigătoarea Mold SEF 2014: Diana Marusic


Mold SEF, competiţie de știință și ingenerie dedicată elevilor, care au realizat un proiect, o invenție sau o cercetare, în domeniile: științe exacte, IT sau inginerie.

Un câștigător a concursului Mold SEF 2014 este Diana Marusic, care a participat la Intel ISEF 2014 în Los Angeles, SUA. Pentru proiectul său Diana a primit un certificat de participare de la Incose – International Council on System Engineering.


Diana Marusic,
17 ani, clasa IX, L.T. Ion Creangă, Chișinău
hobby: IT, robotica, fizica, pianul, înotul, lectura, forografia
câștigătoare concursului Mold SEF 2014
proiect "SmartVocalPascal (SVP)""Am aflat despre concursul Mold SEF în 2013, însa era tîrziu să aplic, de aceea, am hotarit să particip în 2014. De mic copil, visul meu era să particip, să cîștig concursuri internaționale, să călatoresc, de aceea Mold SEF a fost o oportunitate minunata pentru mine. Ca finalistă, am participat la INTEL ISEF în Los Angeles, SUA.Aceasta a fost o opurtanitate nouă pentru mine. Cel mai important lucru a fost experiența pe care am capatat-o și oamenii pe care i-am cunoscut. Intel ISEF m-a ajutat să-mi fac prieteni noi. Asemenea concursuri te inspira să faci mai multe, dezvoltînd atît abilitățile de a crea un proiect, cît și de a-l prezenta. Dupa concurs s-au schimbat multe, am început să particip la și mai mult la concursuri, am acumulat mai multă experienta.Printre alte concursuri la care am participat se numără și Startup Weekend Moldova, concurs la care am învațat lucruri noi despre antreprenoriat, lucru în echipa și prezentarea unui proiect. Un alt moment important care mi-a placut a fost condiția de a realiza un produs într-un timp foarte scurt, ceea ce necesitată o utilizare eficienta a timpului.


Îmi place IT-ul, deoarece este un domeniu foarte captivant, în care ai posibilitatea să înveti multe lucruri noi în fiecare zi, să rezolvi probleme de logică. Și, desigur, este un domeniu foarte social, în care de multe ori lucrezi în echipe, împartășesti multe idei cu alți oameni, îmi este foarte interesant."


Elevii claselor IX-XII se pot înregistra la concursul Mold SEF 2015 pe acest linkTermenul limită pentru înregistrarea la concursul este 16 februarie.

Postări populare de pe acest blog

Premianții Concursului Național de Științe și Inginerie „MoldSEF”, ediția a IX-a În perioada 18 - 19 martie 2021 s-a desfășurat, în format online, Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a IX-a. Evenimentul are ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești. La ediția din acest an a Concursului au fost înscrise 36 de proiecte elaborate de 58 de elevi, ghidați de 29 de profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din 12 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 15 au fost la categoria Științe și Matematică, 14 la categoria Științe Aplicate și 7 la categoria Tehnologia Informației. Criteriile de evaluare pentru proiectele participante sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualita

Start înscrierilor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță perioada și procedura de înscriere la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2022. În conformitate cu  Ordinul MEC nr. 1700/2021  cu privire la organizarea olimpiadelor și concursurilor republicane în anul de studii 2021-2022 , cea de-a X-a ediție a  Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”  (în continuare Concursul) se va desfășura, în format online, în perioada  25 – 27 februarie 2022 . Înscrierea la Concurs se realizează în perioada  04 ianuarie – 04 februarie , prin completarea, de către profesorul coordonator al proiectului, a  Formularului online , disponibil pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ). Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”  (Moldova Science and Engineering Fair)  este organizat conform prevederilor  Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare  aprobat prin ordinul MECC

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII