Treceți la conținutul principal

Câștigătoarea Mold SEF 2014: Diana Marusic


Mold SEF, competiţie de știință și ingenerie dedicată elevilor, care au realizat un proiect, o invenție sau o cercetare, în domeniile: științe exacte, IT sau inginerie.

Un câștigător a concursului Mold SEF 2014 este Diana Marusic, care a participat la Intel ISEF 2014 în Los Angeles, SUA. Pentru proiectul său Diana a primit un certificat de participare de la Incose – International Council on System Engineering.


Diana Marusic,
17 ani, clasa IX, L.T. Ion Creangă, Chișinău
hobby: IT, robotica, fizica, pianul, înotul, lectura, forografia
câștigătoare concursului Mold SEF 2014
proiect "SmartVocalPascal (SVP)""Am aflat despre concursul Mold SEF în 2013, însa era tîrziu să aplic, de aceea, am hotarit să particip în 2014. De mic copil, visul meu era să particip, să cîștig concursuri internaționale, să călatoresc, de aceea Mold SEF a fost o oportunitate minunata pentru mine. Ca finalistă, am participat la INTEL ISEF în Los Angeles, SUA.Aceasta a fost o opurtanitate nouă pentru mine. Cel mai important lucru a fost experiența pe care am capatat-o și oamenii pe care i-am cunoscut. Intel ISEF m-a ajutat să-mi fac prieteni noi. Asemenea concursuri te inspira să faci mai multe, dezvoltînd atît abilitățile de a crea un proiect, cît și de a-l prezenta. Dupa concurs s-au schimbat multe, am început să particip la și mai mult la concursuri, am acumulat mai multă experienta.Printre alte concursuri la care am participat se numără și Startup Weekend Moldova, concurs la care am învațat lucruri noi despre antreprenoriat, lucru în echipa și prezentarea unui proiect. Un alt moment important care mi-a placut a fost condiția de a realiza un produs într-un timp foarte scurt, ceea ce necesitată o utilizare eficienta a timpului.


Îmi place IT-ul, deoarece este un domeniu foarte captivant, în care ai posibilitatea să înveti multe lucruri noi în fiecare zi, să rezolvi probleme de logică. Și, desigur, este un domeniu foarte social, în care de multe ori lucrezi în echipe, împartășesti multe idei cu alți oameni, îmi este foarte interesant."


Elevii claselor IX-XII se pot înregistra la concursul Mold SEF 2015 pe acest linkTermenul limită pentru înregistrarea la concursul este 16 februarie.

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie pentru elevi "Mold SEF" 2018

Dragi elevi și profesori! 
Vă comunicăm că ediția a VI-a a Concursului Național de Științe și Inginerie pentru elevi "Mold SEF" va avea loc în perioada 16-18 februarie 2018, în incinta LT "M. Marinciuc" din m. Chișinău. 
Pentru participare, Vă rugăm să completați până la data de 11 februarie 2018, formularul de participare și să expediați rezumatele proiectelor. 
Formularul de participare poate fi accesat aici.

Rezumatul proiectului va fi expediat la adresa moldsef@gmail.com. 
Vă așteptăm cu drag!

Programul Concursului Național de Științe și Inginerie "MOLD SEF" , ediția a VI-a.

PROGRAMUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE ŞTIINŢE ŞI INGINERIE „MOLD SEF”, EDIŢIA a VI-a,  16-18 februarie 2018
Locul desfăşurării: Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, str. Ion Pelivan 30/2, mun. Chişinău

Ora Activităţi preconizate Locul desfăşurării Vineri, 16 februarie 12.00 – 21.00 Cazarea participanţilor. Primirea camerelor de hotel. Hotelul “Zarea”, str. Anton Pann, 4 14.00 – 15.00 Înregistrarea participanților. Liceul Teoretic cu Profil Real “Mihai Marinciuc”, hol, etajul1

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF”, ediția a V-a

Ca rezultat al desfășurării Concursului Național de Științe și Inginerie ”Mold SEF”, ediția a V-a, comisia de jurizare a înaintat proiectele elevilor Elena Tighineanu și Nadejda Hîncu, Ion Cerempei, Sandu Chirița și Igor Moscaleț să reprezinte Republica Moldova la Concursul Internaţional de Știinţe şi Inginerie pentru elevi ”INTEL ISEF 2017”, care va avea loc în perioada 14-19 mai, în Los Angeles, SUA. Cele 3 proiecte au obținut punctatul maxim în categoria la care au concurat, fiind desemnate deținătoarele locului I la ”Mold SEF 2017”.
Elena Tighineanu și Nadejda Hîncu, eleve la Liceul Teoretic ”Orizont” din mun. Chișinău, au prezentat la ”Mold SEF 2017” un amestec de juglonă care are proprietăți îmbunătățite – solubilitate mai mare, biodisponibilitate mai ridicată, stabilitate, alte beneficii de manipulare a materialelor. Utilizat într-un anumit raport, amestecul propus de cele două tinere s-a dovedit a fi mai eficient decât amestecul pur de juglonă, folosit pe scară largă în medicin…