Treceți la conținutul principal

Câștigătoarea Mold SEF 2014: Diana Marusic


Mold SEF, competiţie de știință și ingenerie dedicată elevilor, care au realizat un proiect, o invenție sau o cercetare, în domeniile: științe exacte, IT sau inginerie.

Un câștigător a concursului Mold SEF 2014 este Diana Marusic, care a participat la Intel ISEF 2014 în Los Angeles, SUA. Pentru proiectul său Diana a primit un certificat de participare de la Incose – International Council on System Engineering.


Diana Marusic,
17 ani, clasa IX, L.T. Ion Creangă, Chișinău
hobby: IT, robotica, fizica, pianul, înotul, lectura, forografia
câștigătoare concursului Mold SEF 2014
proiect "SmartVocalPascal (SVP)""Am aflat despre concursul Mold SEF în 2013, însa era tîrziu să aplic, de aceea, am hotarit să particip în 2014. De mic copil, visul meu era să particip, să cîștig concursuri internaționale, să călatoresc, de aceea Mold SEF a fost o oportunitate minunata pentru mine. Ca finalistă, am participat la INTEL ISEF în Los Angeles, SUA.Aceasta a fost o opurtanitate nouă pentru mine. Cel mai important lucru a fost experiența pe care am capatat-o și oamenii pe care i-am cunoscut. Intel ISEF m-a ajutat să-mi fac prieteni noi. Asemenea concursuri te inspira să faci mai multe, dezvoltînd atît abilitățile de a crea un proiect, cît și de a-l prezenta. Dupa concurs s-au schimbat multe, am început să particip la și mai mult la concursuri, am acumulat mai multă experienta.Printre alte concursuri la care am participat se numără și Startup Weekend Moldova, concurs la care am învațat lucruri noi despre antreprenoriat, lucru în echipa și prezentarea unui proiect. Un alt moment important care mi-a placut a fost condiția de a realiza un produs într-un timp foarte scurt, ceea ce necesitată o utilizare eficienta a timpului.


Îmi place IT-ul, deoarece este un domeniu foarte captivant, în care ai posibilitatea să înveti multe lucruri noi în fiecare zi, să rezolvi probleme de logică. Și, desigur, este un domeniu foarte social, în care de multe ori lucrezi în echipe, împartășesti multe idei cu alți oameni, îmi este foarte interesant."


Elevii claselor IX-XII se pot înregistra la concursul Mold SEF 2015 pe acest linkTermenul limită pentru înregistrarea la concursul este 16 februarie.

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII

„Mold SEF” 2021 - prelungirea termenului de înscriere

  Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță despre prelungirea termenului de înscriere a proiectelor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ediția a IX-a, până la data de 31 ianuarie 2021. Amintim că Formularul de înscriere la concurs poate fi accesat la adresa: https://forms.gle/SKW2Qbt68zFPBJmj6 Regulamentul și alte informații relevante pot fi găsite atât pe site-ul oficial al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ), cât   și pe site-ul Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ( www.isef.ict.md ).

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019

În perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, s-a desfășurat Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a. Concursul este organizat anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Compania Intel, cu susținerea semnificativă a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”. La ediția din acest an a Concursului, au fost înscrise 72 de proiecte care au fost elaborate de 114 elevi, fiind ghidați de 50 de profesori coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Chișinău, Criuleni, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Ocnița, Orhei, Soroca, Telenești, UTA Găgăuzia. Din numărul total de proie