Treceți la conținutul principal

Câștigătorii Mold SEF 2015


Locul IProiectul: Gesture Recognition System (GRS)

Categoria: Tehnologia Informației

Marusic Diana, clasa XI, LT „L Creangă” 
Savva Dmitrii, clasa XII, LT „Orizont”


Coordonator: Bragarenco Andrei, lector superior UTMScopul acestui proiect este de a crea un produs eficient și eftin pentru recunoașterea gesturilor.În prezent, sistemele de recunoaștere a gesturilor de mână devin tot mai solicitate. Sisteme 2D, care au fost utilizate pe scară largă cu 20 de ani în urmă, sunt înlocuite cu 3D și tehnologii holografice. Modul de a interactiona cu acestea tehnologii la fel se vor schimba. Cele mai multe sisteme de recunoaștere a gesturilor deja există, cum ar fi Leap Motion sau Kinect și sunt disponibil pentru utilizatori, dar ele sunt destul de scumpe și au nevoie de instruire pentru utilizatori. De asemenea, utilizarea acestor tehnologiile este foarte limitat, deoarece are nevoie de un observator cum ar fi video-camera sau detectoare speciale.Proiectul: Tehnologia “Ferestrele viitorului”

Categoria: Știinte Aplicate 

Vizitiv Gleb clasa XII, LT "Orizont"
Laurentiu Calancea clasa XII, LT "Orizont"


Coordonator: Igor Evtodiev, doctor Habilitat Conferentiar Universitar, USM, Fizica Semiconductoarelor si a Dielectricilor Ideea de baza a acestei tehnologiei este blocarea partiala sau totala a trecerii radiatiei solare,care incalzeste considerabil aerul , prin fereastra, ce ar diminua semnificativ necesitatea sistemului de conditionare al aerului. Diferenta dintre ferestrele simple si cele ”destepte” consta in adaugarea unui sistem optic alcatuit din doua strate foarte subtiri de polarizatori si cristal lichid intre ele pentru a capata posibilitatea de a controla cantitatea de lumina, caldura, radiație ce patrunde prin ferestre, ceea ce ar duce la controlul echilibrului termic din incăpere cu cheltuieli minim.


Proiectul: The study of Surface runoff phytotoxicity of municipality of Chisinau

Categoria: Științe

Nichiforov Emilian, clasa X, LT "N. M.Spătaru"
Moiseenco Nikita, clasa X, LT "N. M.Spătaru"

Coordonator: Baranciuc Liudmila, gradul didactic superior, profesoara de chimie si biologie, liceul N. Milescu-Spataru

Motruc Victor
Bordei Mihai
XII
LT „M Marinciuc”
II
Sîrbu Alexandru
Ciuvaga Alexandru
XII
Colegiul Tehnic Agricol , Soroca
II
Doarme Vera
Vutcariov Anastasia
XI
X
LT „M Marinciuc”
II
Şutreac Ana
XII
LT „M Marinciuc”
II
Savva Emilia
IX
LT „L Creangă”

II
Jurja Vitalie
XII
Colegiul Politehnic , Chişinău
II
Adamov Serghei
XII
LT „Gh Asachi” , Ungheni
III
Gropa Cristian
XII
Colegiul Politehnic , Chişinău
III
Butmalai Dan
X
LAŞM
III
Burlac Madlena
XI
LT „Ştefan cel Mare şi Sfînt” , Căuşeni
III
Lapteacru Ion
XII
LT „M Marinciuc”
III
Nagalisov Tatiana
XII
LT „M Marinciuc”
III
Baba Ecaterina
XII
LAŞM
III
Condrea Andrian
XII
Colegiul Politehnic , Chişinău
III
Lefter Ecaterina
Josan Sorin
X
LT „M Viteazu”
III
Cociorva Lilian
IX
Centrul Raional de Creaţie Tehnică a Elevilor , Orhei

Mențiune
Gavrilaş Ion
XII
Colegiul de Microelectronică şi Tehnică , Chişinau

Mențiune
Grama Ion
XI
Colegiul de Microelectronică şi Tehnică , Chişinau

Mențiune
Tureţchi Mihail
XII
Colegiul de Microelectronică şi Tehnică , Chişinau

Mențiune
Dranicinicova Tatiana
Morgoci Nicolae
XI
LT „N.M.Spătaru”

Mențiune
Evtodiev Aghelina
X
LT „Elimul Nou”, Chişinău

Mențiune
Golubeva Elizaveta
XII
LT „N.M.Spătaru”

Mențiune
Pitvoratcaia Irina
Iscenco Jana
XI
LT „N.M.Spătaru”

Mențiune
Curtev Stepan
XI
LT „D Cantemir”

Mențiune
Caliman Alexandru
Cristea Petru
X
XII
LT „M Marinciuc”

Mențiune
Isac Alexadru
Pădure
XII
LT „M Marinciuc”

Mențiune
Peajă  Elena
XI
LT „L HAŞDEU”

Mențiune

Postări populare de pe acest blog

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021

MINISTERUL EDUCAȚIEI, CULTURII ȘI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE Informație cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021 Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair) este organizată conform prevederilor Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare aprobat prin ordinul MECC nr. 1222 din 06.10.2020 și a Regulamentului Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” aprobat prin ordinul ME nr. 74/2014, având ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești (regulamentul concursului poate fi găsit la adresa http://isef.ict.md/p/regulament.html ). Concursul „Mold SEF” este destinat elevilor claselor VII

„Mold SEF” 2021 - prelungirea termenului de înscriere

  Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță despre prelungirea termenului de înscriere a proiectelor la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ediția a IX-a, până la data de 31 ianuarie 2021. Amintim că Formularul de înscriere la concurs poate fi accesat la adresa: https://forms.gle/SKW2Qbt68zFPBJmj6 Regulamentul și alte informații relevante pot fi găsite atât pe site-ul oficial al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare ( www.ance.gov.md ), cât   și pe site-ul Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” ( www.isef.ict.md ).

Rezultatele Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019

În perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, s-a desfășurat Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a. Concursul este organizat anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Compania Intel, cu susținerea semnificativă a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”. La ediția din acest an a Concursului, au fost înscrise 72 de proiecte care au fost elaborate de 114 elevi, fiind ghidați de 50 de profesori coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Chișinău, Criuleni, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Ocnița, Orhei, Soroca, Telenești, UTA Găgăuzia. Din numărul total de proie